Over Brocacef Groep

Met 5.000 medewerkers werkt Brocacef Groep aan haar missie om samen slimme, persoonlijke en toegankelijke zorg te maken.

200 jaar ervaring en ondernemerszin

Onze organisatie staat voor meer dan 200 jaar ervaring in de zorg en ondernemingszin. In 1798 startte Willem Brocades in Meppel een eigen apotheek. Al snel ging hij producten en preparaten maken voor de omliggende apothekers. Hij breidde zijn assortiment uit met verbandstoffen, pleisters en medische hulpmiddelen om zo goed mogelijk aan alle vragen te voldoen. Willem Brocades had een vernieuwende visie: hij zag hoe 'de zorgen rond de zorg' weggenomen konden worden.

Inmiddels zijn we talloze partnerships en uitbreidingen van bedrijfsactiviteiten verder. Brocacef Groep is nu onderdeel van de Duitse PHOENIX Groep, met McKesson Europe AG als tweede aandeelhouder. We werken met en voor apothekers, huisartsen, zieken- en verpleeghuizen, leveranciers, zorgverzekeraars en consumenten.

In de hele keten actief, altijd dichtbij

Brocacef is actief in de hele farmaceutische keten en heeft daarom een unieke positie in de Nederlandse farmaceutische zorg, zowel voor zorgconsumenten als voor de zakelijke markt. Brocacef is daarmee toonaangevend marktleider.

  • In de zakelijke markt bedienen wij een grote diversiteit aan zorgverleners. Van apotheken en apotheekhoudende huisartsen tot zieken-, verzorgings- en verpleeghuizen, en van farmaceutische producenten tot dierenartsen.
  • Op de consumentenmarkt zijn we in het hele land zichtbaar én dichtbij met onze keten van ruim 500 Apotheken (320 eigen en 180 partner apotheken) en via BENU Direct. Met ons merk BENU bieden we de zorgconsument via meerdere kanalen toegang tot farmaceutische- en hulpmiddelenzorg. Dat doen we met onze eigen en partner apotheken en via BENU Direct. Ons aanbod bestaat uit onder meer geneesmiddelen, medische verband- en hulpmiddelen, zelfzorg, dermocosmetica, (farmaceutische) zorgbegeleiding en verpleegkundige zorg aan huis. Met LIVSANE beschikken we daarnaast over een uitgebreide eigen productlijn aan zelfzorg producten.

Mensen en hun zorgvraag voorop

Samen werken aan slimme, persoonlijke en toegankelijke zorg kan op tal van manieren. Brocacef Groep biedt altijd dienstverlening die u verder brengt. Dat doen we door verder te kijken dan een recept of zorgmiddel. We nemen de zorgvraag van mensen als vertrekpunt en gaan na hoe we een zorgproces kunnen organiseren dat hier optimaal in voorziet. Door goed samen te werken, zowel met onze collega’s binnen Brocacef Groep als met onze partners en klanten.

Meer weten?

> Feiten en cijfers Brocacef Groep
> Meer over onze organisatie
> Brocacef voor de zakelijke markt
> BENU voor de consumentenmarkt

Hoe kunnen wij u verder helpen?

X
Cookies helpen ons om uw website-ervaring te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Akkoord